Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over ons privacybeleid. Sluiten

AlgemeenArchief

Pilot wegbrengen restafval Woensdrecht van start

Wellicht heeft u het al in de media gelezen: de gemeente Woensdrecht gaat ondergronds…maar wat betekent dat precies?

1)     Voortaan altijd uw Saverpas nodig voor de ondergrondse containers.

2)     Mogelijkheid om u op te geven voor een ondergrondse restafvalcontainer

U heeft hierover thuis een brief ontvangen. Deze bevat een speciale inlogcode die u nodig heeft om u op te geven voor de pilot, indien u dit wenst.

1.     Grondstoffen ondergronds: voortaan Saverpas nodig

Alle bovengrondse verzamelcontainers voor plastic verpakkingsafval en drankenkartons, textiel en glas zijn of worden vervangen door ondergrondse containers. Behalve dat het plek bespaart in de openbare ruimte en het er mooier uitziet, is er veel minder tot geen geuroverlast van ondergrondse containers.

 

Belangrijkste wijziging dus: u heeft voortaan altijd uw Saverpas nodig bij het wegbrengen van uw afval.

 

Er worden uiteraard geen tikken afgeschreven van uw pas bij het wegbrengen van plastic, drankenkartons en textiel (glas blijft zonder pas). Er zijn dus geen kosten aan verbonden. De toegangscontrole dient slechts als een extra beveiliging, zodat kinderen geen vrije toegang hebben en er geen ongelukken kunnen gebeuren.

 

2.     Restafval ondergronds: u kunt zich nu opgeven

Naast eerder genoemde ondergrondse containers, kunt u er vanaf nu ook voor kiezen om uw RESTafval naar een ondergrondse restafval container te brengen. De gemeente houdt een pilot van een jaar, om te zien of hier animo voor is en heeft 9 ondergrondse restafvalcontainers laten plaatsen. Met deze brief bieden we alle inwoners van de gemeente Woensdrecht aan hiervan gebruik te gaan maken. Uiteraard onder bepaalde voorwaarden, maar ook met een aantal voordelen!

 

Voordelen

  • U heeft een financieel voordeel;
  • U bent niet langer afhankelijk van inzameldagen, maar kunt uw restafval altijd kwijt;
  • U heeft één container minder op uw erf staan;
  • U kunt zelf 2 ondergrondse restafvalcontainers kiezen waar u uw afval weg wilt brengen;
  • U kunt uw container aan huis gratis terugkrijgen indien het brengsysteem u niet bevalt.

 

Voorwaarden

Er zijn 9 ondergrondse restafvalcontainers beschikbaar, verspreid over alle kernen van de gemeente. Op elke container kunnen maximaal 50 huishoudens aangesloten worden. Dus: wie het eerst komt, het eerst maalt… Reageert u dus snel. Een andere voorwaarde is dat u de grijze restafvalcontainer die u thuis heeft staan, inlevert. Deze kunt u echter zonder kosten terug ontvangen indien na afloop van de pilot (1 jaar) blijkt dat het nieuwe systeem u niet bevalt.

 

Voorkeurs- en buddycontainer kiezen

U kunt twee ondergrondse restafvalcontainers uitkiezen waar u uw restafval naartoe wilt brengen. De eerste ondergrondse restafvalcontainer (ofwel ORAC) is uw voorkeurscontainer. Omdat een ondergrondse container (onverhoopt) weleens in storing kan staan of vol kan zitten, kan ieder huishouden dat zich voor de pilot opgeeft, ook een reserve container kiezen, ‘buddycontainer’ genaamd. Bij deze container kunt in voornoemde gevallen terecht, zodat u altijd uw restafval kwijt kunt. Het is overigens wel de bedoeling dat u de ORAC die u als eerste voorkeur heeft aangegeven altijd als eerste gebruikt. De buddycontainer is er slechts voor om naar uit te wijken. Ook hierbij geldt een maximum van 50 aansluitingen per container.

 

Kosten

Uiteraard zijn er, net als bij het ledigen van uw restafvalcontainer aan huis, kosten verbonden aan het storten van restafval in een ondergrondse container. U dient uw Saverpas te gebruiken om de ondergrondse restafvalcontainer te kunnen openen. Deze handeling registreert direct via de pas dat u een storting hebt gedaan. De kosten per storting (maximaal 60 liter per keer) bedragen € 0,75. Ter vergelijking: de lediging van een (volle) restafvalcontainer van 240 liter kost € 6,00, eentje van 140 liter kost € 3,50. Hoe vaak u een storting gedaan heeft, kunt u terugvinden op www.saver.nl. Hiervoor dient u wel uw Saverpasnummer, postcode en huisnummer in te voeren.

 

Hoe kunt u zich aanmelden?

U kunt zich vanaf 10 maart 2019 aanmelden via www.saver.nl/antwoordkaart. U dient de persoonlijke code, die u thuis per brief ontvangen heeft, te gebruiken om in te kunnen loggen:

 

Twee weken bedenktijd en hulp door Saver medewerkers

U treft op de site een overzicht van de ondergrondse restafvalcontainers aan. U kunt uw keuze tot 30 juni 2019 kenbaar maken. Heeft u een keuze gemaakt, dan heeft u nog 2 weken de tijd om zich te bedenken. Daarna wordt uw keuze definitief (voor de duur van een jaar). Indien u niet de beschikking heeft over internet, kunt u uw keuze ook door de medewerkers van de Servicelijn van Saver in laten voeren. U kunt hen bereiken via tel. 0165 – 597 777.

 

Vervolgproces

Indien u zich heeft aangemeld, ontvangt u vanzelf een brief van Saver over vanaf welke datum u gebruik kunt gaan maken van de ondergrondse container(s) en wanneer uw grijze container precies aan huis opgehaald wordt. Mocht u na afloop van de pilot uw grijze container terug willen, dan kunt u een mail sturen naar pilotrestafvalondergronds@saver.nl.

 

Meer informatie nodig?

Is deze informatie niet duidelijk voor u? Dan kunt u uiteraard altijd tijdens kantooruren contact opnemen met de Servicelijn van Saver, tel. 0165 – 597 777.

  

Locaties Ondergrondse restafvalcontainers, ook wel ORAC’s:

 

Hoogerheide, Huijbergseweg 76 (RKVV METO)

Hoogerheide, Plesmanlaan

Hoogerheide, Parkeerplaats Albert Heijn, Haviksberg

 

Calfven, aan de Hoofdweg

 

Ossendrecht, Kerkstraat (parkeerplaats)

 

Putte, Bradfordstraat/Dionysuisstraat

Putte, nog te plaatsen > Julianastraat/Breestraat

Putte, Antwerpsestraat achter de Kruidvat.

 

Huijbergen, Prior Borrekenstraat« terug naar het overzicht

Grofvuil aan huis ophalen: wijziging voor inwoners Roosendaal en Halderberge

Voor inwoners van Roosendaal en Halderberge is er sinds 30 juli 2019 het een en ander veranderd in het laten ophalen van grofvuil, snoeihout, ...
Lees Meer »

Geslaagde start grondstoffencentrum

Het nieuwe grondstoffencentrum aan de Wortelsteeke in Oud Gastel is dinsdag 30 juli om 08.00 uur zonder problemen in gebruik genomen. De eerste inw...
Lees Meer »

Grondstoffencentrum Halderberge en Roosendaal open

  Op 30 juli 2019 is onze nieuwe milieustraat voor de gemeenten Halderberge en Roosendaal geopend. Op deze milieustraat kunnen veel meer ...
Lees Meer »

In een mum van tijd ongedierte kwijt!

  Doorgeknaagde computerkabels, aangevreten archiefpapieren, hygieneproblemen, nesten die kostsluiting veroorzaken, wespennesten... kleine bee...
Lees Meer »

Saver zet de poort open

Deze zomer bestaat Saver 20 jaar. Reden genoeg om de poort open te zetten en de inwoners van alle Saver-gemeenten en andere belangstellenden in onz...
Lees Meer »

Bestrijding wespenoverlast

Het weer wordt warmer en dus breekt ook de tijd van de overlast door wespen weer aan. Heeft u overlast van wespen in of rond uw huis dat helpt...
Lees Meer »