Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over ons privacybeleid. Sluiten

nr_cache/thumb-4d0758ef7cdb262c847b1b2ceea3e18d-782x175.jpg

Mijn containers thuis

Thuis heeft u voor het GFT-, papier- en restafval een container tot uw beschikking. Hierin kunt u uw afval gescheiden kwijt. Wanneer u in hoogbouw woonachtig bent, heeft u in sommige gevallen alleen een GFT-container. De twee andere afvalsoorten kunt u kwijt in een ondergrondse container.

In de gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht kunt u uw papier afval eventueel ook wegbrengen naar en brengvoorziening. Weten waar deze staan? Kijk hier voor  de gemeente Bergen op Zoom en hier voor de gemeente Woensdrecht.

 

Maar er komt in een huishouden nog meer afval vrij. Denk hierbij aan glas, plastic, textiel en klein elektronische apparatuur. Deze afvalsoorten kunt u kwijt in de boven- en ondergrondse verzamelcontainers die bij u in de wijk staan. Wilt u precies weten? Kijkt u hier dan. 

 

Ondergrondse container in storing? Bel dan het storingsnummer van Saver (0165) 597 794

 

Mocht u nog meer afvalstromen hebben die u graag wilt weggooien, dan kunt u hiervoor terecht op de milieustraat in uw gemeente. Let wel goed op welke betaald zijn en welke gratis.

 

Algemene aanbiedregels containers thuis

Hieronder vindt u de regels terug voor het juist aanbieden van uw container die u thuis heeft staan. Wanneer de container juist aanbiedt, kunnen wij ons werk vlot en efficiënt uitvoeren.

 

  • Plaats de container met gesloten deksel op de vaste inzameldag vóór 07.30 uur op de aangewezen aanbiedplaats.   
  • Plaats de minicontainer met de wielen van de straatkant af (tenzij Saver hierover anders heeft gecommuniceerd). De precieze uitleg is hier terug te vinden.
  • Er mag maximaal 75 kilo afval in de container 
  • Afval in de container moet los zitten om deze goed te ledigen
  • Containers zonder Saver adressticker worden niet geledigd. Ontbreekt deze sticker? Vraag hem dan aan bij de Servicelijn via 0165 597 777
  • Als gebruiker bent u verantwoordelijk voor de verstrekte container(s). Haal uw container na lediging zo spoedig mogelijk, maar in elk geval op de dag van lediging, terug naar uw eigen terrein.

 

Kapotte container

Is uw container kapot? Neem dan contact op met de Servicelijn van Saver, telefoon (0165) 597 777. Uw container zal op een nader af te spreken datum gerepareerd worden. Bij normale slijtage van uw container zullen hiervoor geen kosten in rekening worden gebracht.

 

Diefstal/vandalisme

Mocht uw container gestolen zijn of beschadigd zijn door vandalisme? Neemt u dan contact op met de Servicelijn van Saver, telefoon (0165) 597 777.

 

Pas verhuisd?

Bent u net verhuisd naar een bestaande woning in één van de gemeenten in ons werkgebied (Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal of Woensdrecht)? Indien u dit wenst, kunt u binnen 3 maanden containers met een ander volume (240 of 140 liter) kiezen. Hieraan zijn dan geen kosten verbonden.

 

Extra container

Het is mogelijk om voor de afvalstromen die thuis worden opgehaald een extra container aan te vragen. Hier zijn dan welk kosten aan verbonden. Hoeveel dit is, kunt u terug vinden door op uw gemeente te klikken.

 

Bergen op Zoom

Halderberge

Roosendaal

Woensdrecht